30 Eylül 2007 Pazar

İYİ Kİ VARSINIZ




İçimizdeki umudun, neşenin ve yaşam kaynağının çok derinlere saklandığı anlar vardır.Ne kadar uğraşırsak uğraşalım onları kuytu yerlerinden çıkarmak tek başımıza başarabileceğimiz bir iş olmaz bazen.Kolay pes ederiz onların gün yüzüne çıkmamadaki kararlılığını görünce, düşük omuzlarla başlarız güne ve gözlerimize bir hüzün perdesi eşlik eder hep.Bu durum hiç geçmeyecek sanırız ve acının kalbimize girmesine izin veririz...
Bizim uzun zaman uğraşıp da bir türlü gün yüzüne çıkmaya ikna edemediğimiz yaşama sevincimiz bir dostla karşılaştığımız anda ansızın tüm ihtişamıyla belirir içimizde.Hem de öyle pervasız belirir ki bizi gören bu güzel duygular hiç mola haklarını kullanmadı sanır.Bir anda aralanır hüzün perdesi, içimiz kıpır kıpırdır artık.Dünyayı daha yaşanılır kılmak gerektiğini anımsarız tekrar.Ve kollarımızı sıvarız;yeniden sımsıkı tutunmuşuzdur hayata.
Bir dost sıcaklığı kalbimizin üşüyen yerlerini ısıtıverir bir anda.Bir dost eli burukluğumuza ilaç olur, yalnızlığımızı giderir.Bir dost sarılmasıdır içimizdeki sevgi zerreciklerini çoğaltan.
Bugün sevdiklerimle bir aradaydım ben.Dost elini, dost sıcaklığını hissettim derinden.Üşümüş olan yanlarımın ısındığını fark ettim.Hüzün perdesi kalktı gözlerimin önünden.Ve biliyorum ki biz birbirimizden aldığımız güçle derinliklerimize saklananları gün yüzüne çıkarıp ayrıldık birbirimizden.
Sizi seviyorum :)

Not; Dostlarla olan buluşmamı gerçekleştirebilmeme yardımcı olan ve onca yolu OGS trafik demeden arşınlayan zat_ı muhtereme buradan teşekkürlerimi sunuyorum.Yolumuz süresince kat ettiğimiz her kilometredeki santimetreler kadar huzur, neşe ve mutluluk gelsin yüreğinize efendim :)

10 yorum:

Selen dedi ki...

Ne kadar guzel yazmissin canim,dostlar hakikaten yasama sevincini ortaya cikaran insanlar.Kesske bende hepsini cevremde toplayabilsem keske 3500km uzaga gelebilse dostlarim.ama malesef:(.
Sevgiler

Adsız dedi ki...

bazen dost tadında insanlar olur etrafınızda. bir müddet beraber olursunuz onlarla
zaman gelir kopuşlar başlar ve asıl mesele ondan sonra başlar
ya kaybolup giderler zamanın yapraklarında ya da kaybolmaya direnirler ki bu çok nadir olur. olursada onlar dostlarınız olur ama devam herşeyde olduğu gibi dostlarımızlada sürdürmemiz gereken bi şey .helede itina. bunlar da olmayınca zaten eski dostlar şarkısına muheyya insanlar oluverirsiniz.bu şarkınınbu kadar sevilmesi bundan olmasın...

almina dedi ki...

Selen'den seçmeler;
Selencim kilometreler sevgilerimize engel değildir.Uzakta da olsa seni seven dostların var.Birçok insana göre şansli değil miyiz sence?

almina dedi ki...

lale;
Dost diye kapılarımızı açtıysak birine gitmesine de kolay kolay izin vermeyiz.O kapılar girişlerde de çıkışlarda da kolay aralamaz kendini.

iDeA dedi ki...

ben hep şoyle düşündüm.Yaradan her an bizi izliyo ve her an farkında olmadığımız sınavlara tabii tutuyo.bir kere deneyin.Her anınızı yaradanın bir sınaması olarak gorun ve eminim ki herşeyin değişeceğini goreceksiniz.adım gibi eminim.İşte bizim acılar karsısında yokluklar karsısında gostermemiz gereken hareket bu.Herkesin sinirini zorlayacak bir sabır gostermek.İşte bu rada sabrın sonu selamettir sozu gercekleşmiş olur.Biz insanlar olarak.maalesef sadece zorluk anlarında yaradana sığındığımız için oyle dedim.tabiki Allahımız her zaman ona sığınmamızı ister.

Aranızdan ne alaka şimdi diyenler olabilir.Ben sadece soylemek istedim.bu yazıdan aklma bu geldi.teşekkurler.

Adsız dedi ki...

evet kesinlikle doğru!içimizdeki güzel ve önemli değerlerin ortaya çıkması bazen biraz zaman alsa da sonu mutluluk oluyo(kişisel fikrim tabi)tabi korkmadan,yılmadan onları kalbimizde hissedebilmeyi istediğimiz ve bunu yapabildiğimizi bildiğimiz zaman.işte bu çok güzel bir duygu.Rabbim hepimize tüm insanlığa cesur,onun merhametine sığınılmış bir şekilde içimizdeki hazineleri bir an önce su yüzüne çıkarabilmeyi nasip etsin inş.hayat dilerim dualarımızdaki gibi saf ve temiz olur...sevgilerimle...

almina dedi ki...

murat;
Söylediğin gibi bakış açımızı O'na göre ayarlayabilseydik yaşadığımız hiçbir şey bizi hüzün denizlrine salmazdı.Ama zaten hedef miadımızı dolduruncaya kadar yol almak değil mi?
Bakarsın birgün bunu başarırız...

almina dedi ki...

nesli;
Çok güzel cümleler dualarına amin diyorum :)

Suleyman Ve Ben dedi ki...

Merhaba Almina,

Senin yeni blog harika. Yine "pembe" :)

Senin resim cok guzel. Sonbahar ve cocuklar..

Sen cok haklisin: Arkadaslar cok onemli.

Hayat ve arkadaslar iyi gider :)

Gorusuruz,

Harika sonbahar gunler.

Suleyman.

almina dedi ki...

suleyman ve ben;
Hoş geldin yeni bloguma.Pembeden başka rengi yakıştıramadım sayfama.
Seni burda da görmek çok güzel.Kenine iyi bak ve blogunda daha sık yaz olur mu ?
Herşey gönlünce olsun...