21 Ekim 2007 Pazar

Dinsin bu acı...


Bir varmış bir yokmuş, evvel zaman içinde, kalbur saman içinde huzurun egemen olduğu bir ülke varmış.Bu ülkede değişik etnik yapılara sahip insanlar kardeşçe yaşarmış.Ülke sakinlerinin en büyük zenginliği gönül zenginlikleri ile insani vasıflarıymış.
İnsanlar yardım ve iyilk konusunda rekabet ederlermiş, bilirlermiş ki bu yarışta kazançlı olmak onları her iki cihanda da mutlu edermiş.O'nu hoşnut edebildikleri ölçüde hoşnut olurlarmış birbirlerinden de.
Ülkelerinin maruz kaldığı her sıkınıtda el ele verip , tek yürek olurlarmış.Kardeşlik bağının gücü onların her engeli aşmasını sağlarmış.Gel zaman git zaman başka ülkeler kıskanmış bu birlikteliği, fitne sokmuşlar halkın arasına.
Kalp muhabbet için yaratıldığından daha ilk fitne tohumunda binlerce boşluk oluşmuş içinde.Her boşluktan sızmış fitne tohumları, kalpleri kaplamış.
Alet olmuş kalpler O'nun hoşnutluğundan uzak olanların oyunlarına.Huzurun egemen olduğu topraklarda kardeş kanı dökülmüş.Gencecik delikanlıların ateşi düşümüş nice ocaklara.Düşen her ateş öfkeleri çoğaltmış, acıları tazelemiş ve her acı da O'nun hoşnutluğundan uzak olanların zaferi olmuş.
Sihirli bir değeneğim olsa, onunla tek bir dilek tutma hakkım olsa ne göçü silerdim hayatımdan ne de içimdeki kanayan yarayı iyileştirmek dilerdim.Tek bir dilek tutardım ben;
Dinsin bu acı...Aydınlansın tüm yürekler.Her sabah aynı güneşin uyandırdığı ve her sabah aynı bayrak altında gözlerini açan insanlar kardeşçe yaşasın.
Kardeş kardeşin yüreğine ateş düşürmesin, öfkeyle bakmasın hiç bir yüz diğerine.
Anneler huzur içinde dalabilsin uykuya...
Güneş ışınların utanmadan göndersin topraklarımıza.

''Şehitleri ölüler sanmayın;O'nlar Rab'ları katında diridirler ve rızıklanırlar...''
Al-i İmran(169)

10 yorum:

NESLİ dedi ki...

Yaşanan acı o kadar üzücü ki...kim bilir hangi yürekler yanıyordur için için...Rabbim rahmet eylesin ve ailelerine sabırlar ihsan etsin inşallah.Allah bizi eskinin güzelliğinde buluştursun dilerim.kardeşçe yaşanan,aynı yüreklerle,aynı hislerle birleştiğimiz sabahlara güneşlerimiz doğsun dilerim...Şehitlerimizin anısına her zaman dua edelim.şimdiden başlayalım hadi!!!!....

Adsız dedi ki...

Kardeşçe olmasa bile saygıyla bakabilsek birbirimize,
Birbirimizi kırmadan, dallarımızı kesmeden yaşabilsek birlikte,
Belki o zaman birazcık diner bu acı
ve deriz ki "Değdi be yaşadıklarımıza"
Nur içine yaşasınlar,
Rab'bim şefaatini esirgemesin bizlerden...

Yüreğine sağlık sevgili kardeşim

Selen dedi ki...

Sana katiliyorum Almina'cigim.Keske savas olmadan saygiyla bir cozum bulunsa ve herkes refah icinde yasasa.Asker analari karilari cocuklari huzurlu uyusa geceleri..
Allah hepsine rahmet eylesin.

almina dedi ki...

Nesli;
Tüm dileklerine inşallah diyorum.Acı bu topraklardan uzak olsun.

almina dedi ki...

deli kız;
BİR gün dineceeği hayalini kurmak bile insanın içini ne kadar rahatlatıyor.
Keşke ne çok ortak paydamız olduğunu düşünsek ve buna göre birbirimizi kucaklasak...

almina dedi ki...

selen;
Biz öğrencilerimle karar aldık sağ duyulu hareket edip her gece bu acının dinmesi için tek yürek olup dua edeceğiz.
Bir gün acıdan uzak aydınlık günlere açmak dileği ile gözlerimizi...

iDeA dedi ki...

Ortada garip birşey var.Bu ülke okadar tuhaf bir ülke ki;ölende öldürende aynı milletin evladı,aynı vatanın çocuğu.Ben bunun olmasını tamamen eğitimsizliğe bağlıyorum.Gerek siyasi gerek dini gerekse tarihsel eğitim.Demekki bazen bazı şeyleri zorlamak gerekiyormus.Demek ki insanların özgür olması boyle birşeymiş.Saygı tek başına yetmez!Biraz sevgi lazım.Aşk lazım.Biraz empati yapabilmeli insan.Biraz onyargısız olmalı.''Yaradılanı severim yaradandan ötürü'' anlayışı lazım bize.Ben artık uyanma vaktinin geldiğini düşünüyorum.Topraklarımızı toplarla tüfeklerle işgale geldiler olmadı.Şimdide kültürel silahı kulllanıyorlar.Bizi yozlaştırmaya çalişiyorlar.Aslında kısmende olsa başardılar.Belki kurtuluş savası gibi bir savaş olmaz.Cephelere gitmeye gerek olmaz.Belki bizi askerede çağırmazlar.Ama hepimizin uyanma vakti geldi.Onun için bizde bu kültürel yozlaşma savaşına kültürel savunma yapmalıyız.En azından bir sure ve elimizden geldiğince.Tek yumruk,tek gilek bu 70 milyon vucutla...

Adsız dedi ki...

Yorumumu yaptıktan sonra bişey geldi aklıma.Bunu sitemde de yayınladım.Ama burayada koyabilirim diye geçti kafamdan.Ben murat...


Burada bir büyüğümle konuşurken kafama birşey takıldı.Merak ettiniz mi kafama takılan şeyi.Biz odaca sayısalcıyız.Oyle denk gelmiş.Odadaki abilerim okadar iyi birşey yapıyor ki oda şudur.Her kim bir kitabi parça,şiir,haber vs. okursa ilgisini çeken guzel yerleri tüm odayla paylaşır ve bu konu hakkında tatışılır.Ben bu yurda geldiğim için mutluyum.En azından değişik fikirler üzerinde tartışıyoruz.Hatta bir keresinde saat gece 5e kadar tatrıştığımızı hatırlıyorum.Neyse gelelim aklıma takılan şeye.Teror olayları hakkında konusurken bir abi tarihimizi bilmiyoruz dedi.Eğer eşitaağırlıkçı yada sözelci olsaydık daha iyi olurdu dedi.Şimdi sayısalcıyız bildiğimiz şeyler türev,integral,mantık falan filan.Bunları boşuna oğreniyoruz dedi.İşimize toplumsal olarak yaramaz ki dedi.Çok tuhafıma giti.İlk defa bir an içi sayısalcı olmasaydım ne olurdu diye düşündüm.Biz sadece hızlıymışız işlemsel olarak.Pratikte düşünebiliyoruz sozelciye yada eşitağırlıkçıya gore.Ama eğer sayısalcı olmasaydık ufkumuz bu kadar geniş olmazdı dedim kendime.Belki kendimi kandırıyorum belki gerçekten oyledir.fikirlerinizi bekliyorum...
teşşekkurler secan hocam.saygılar...

almina dedi ki...

murat;
Sana katılıyorum şu anda tek yürek olma vaktidir.Sag duyulu hareket edebilme vaktidir.İnşallah kısa zamanda bu topraklara huzur gelir.

İkinci değindiğin konuya gelince ilginçtir ki ben de neden sayısal bir bölüm okumadım diye düşünüyorum.O'nu bilmek adına daha kolay yol alırdım diye düşündüm.Tefekkür sayısalcı gözüyle daha bir güzeldir herhalde.EEE O'nu bulan da herşeyi bulduğuna göre...Seçtiğin yol seni mutlaka O'na götürür.Hedef aynı yere varmak ve her birimiz kendi alanımızda yapacak şeyler bulabiliriz.
Topluma katkıda bulunmak için sözel bölüm okumana gerek yok.Nitekim toplumda çok şeyi değiştiren bir eser sahibi eserlerine hep bilimi arkasına destekçi yapmıştır.Ve bu şekilde çok ama çook şeyi değiştirmiştir.
Sevgiler...

iDeA dedi ki...

Yaptığınız şey aslında okadar iyi ki.Yani inanın bana okadar çok şey oğretiyorsunuz ki.İlginç olan yanı ise daha sizinle bir kere yüz yüze görüştük.Hep net sayesinse.Ama Allah razı olsun. bana yardım ettiğiniz için.saygılar...