15 Ocak 2008 Salı

aidiyet duygusunu ya da kendini yitirmek

Aidiyet duygusunu yitirdiğimiz anlar vardır.Yeryüzündeki hiçbir coğrafyaya ait hissedemeyiz kendimizi.Her yer yabancı ,her yer bize huzur vermekten uzaktır.
Binlerce dakikayı geçirdiğimiz mekanlar da birden bildik olma sıfatını yitirirler.İnsanlar da bir anda bizim çok uzağımızda kalıvermiştir.Ne onlara aitizdir ne de onlar bize...
Aidiyet duygusunu yitirmek aslında kendi çıplaklığımızla kalış anımızdır.Eşyalar, insanlar,tatlar bizden uzaktır.Duyumsanan sadece bizizdir.Biz ve ait olunandır aşikar olan.
Böyle anlarda biliriz nedendir dünyaya sığamayışımız kimi an.Dar kılınışı nedendir dünyanın bize, herşey yabancılaştığı zaman anlarız.
Bize ait olanları yitirmek aslında bizim ait olduğumuzu düşündürür bize.Çözeriz aniden gelen yabancılaşma hissi nedendir...Ve fark ederiz bir kez daha özden uzak olan aidiyetlerin yok oluşu anda gizlidir.

6 yorum:

iDeA dedi ki...

Arayan mutlaka bulacaktır.Boşluk hissi ise bir duruluştur.Tıpkı kasırga öncesindeki duruluk gibi.Yaşamaya sabretmemiz gerekiyor.Herşeye rağmen sabır.Felsefei bulduk işte.Yaşamak okadar zorr ki hocam!Yanlızlığı şimdiden öyle hissetmeye başladım ki belkide aradığım şeyin bulunmasını istiyor bu kalp.Benim boşluğumda bu.Sanki iki ayrı yol hayat.İki ayrı ismi var bu iki yolun.Onunla yada onsuz.Yani iyi yada hüsran.Ve herşey karışır.Herkes yabancı.dediğiniz gibi.Birazda önemsememeyi öğrenmemiz gerek sanırım.Yada.yada dua etmek.

Adsız dedi ki...

Baslıgın cok guzel ,bu baslık ınsana okdar cok seyı hatırlatıyorkı...Sen bukdar yureklı anlatırken duygularını okuyana da o yureklılikle cevap vermek düşüyor..Ait olamama hıssı bırzmanlar korıdorlarında onlarca tanıdık yuz varken dolastıgın okulunda yıllar sonra kendıne benzemeyen bır senle dolaşmaktır.Yıtırdıgını hıssetmektır heyecanını...Dostlar coktan gıtmıştır.Bırsen kalmıssındır yalnızlıgınla başbasa, sana benzemeyen bır senle..Kendını yıtırmemek adına vazgectıgın herseyleee.(İ.Ü KORUDORLARINA İTHAF)şeyda

almina dedi ki...

murat;
Yalnızlık, duyumsamak için onu tek olmaya gerek yok.En kalabalık ortamlarad bile kuşatması altına alabiliyor insanı.Belki de arayışın buluşa dönüşebileceği anlar yalnızlığın içinde gizlidir.Fani kalabalıklara inat baki bir Yar'ın varlığı gizlidir o anlarda.

almina dedi ki...

şeyda;
Kendini yitirmek yaşanabilecek en sancılı süreçlerden biridir.Ama yön doğru olursa kendini bulma anın O'nunla buluştuğun an olursa.Eski senle birleşerek özü sen olan bir sen oluşturabilirsin küllerinden...

iDeA dedi ki...

zaten eğer hiç kimse olmasaydı belki sorun olmazda.Zaten kimse yok derdik.amadediğiniz gibi kalabalıktayken yanlız kalmak...Asıl sorun BU!

almina dedi ki...

murat;
Yalnızlığı duyumsatan da bu değil midir insana aslındA?Ya hiç duyumsamasaydık yalnızlığımızı, düşünmek bile istemem sonrasını...