16 Şubat 2008 Cumartesi

Kültür dergisi ?

Nazan Bekiroğlu'nun kalple kelimelere dair yaptığı bir tespit vardır.Ona göre kalp sonzuz duyuşla yüklüdür ve kendini ifade için de sınırlı olan sözcüklere mahkumdur.
Kalpteki sızıları , onda kopan fırtınalrın şiddetini azaltan tek şeydir sözcükler.İçte yaşadıklarınızı dile getirirsiniz, bir yol açarsınız onlara akıp gitsinler diye ve hafifletirsiniz yüreğinizi.
Acınızı da neşenizi de daha taşınabilir kılarsınız sözcükleri kullanarak.
Sizin bir araya getirdiğiniz sözcükler en az parmak iziniz kadar sizindir.Mahreminizdir, özelinizdir.Yaşadıklarınızın tanığıdır onlar.
Sözcüklerinizden oluşan yazıalrınız da sizin özelinizdir.Onların neyi ifade ettiğini en iyi siz bilirsiniz.Kimsenin onalrı okuyuşu sizinki gibi değildir.Sadece siz bilirsiniz oradaki sözcüğün kalpteki hangi titreşimden geldiğini.Yazılarınız anılarınızın, sizi siz yapanların ta kendisidir.
Ve yoktur kimsenin hakkı onları sahiplenmeye...
İki gün önce bana ait bir yazıyı başka bir sitede gördüm.Ve inanamadım, kaynak belirtilmemiş hatta sayfanın sol kısmında son yazdıklarım kısmında aynı yazı başlığı var.Yazı olabildiğince kişisel hayallerle ilgili, gerçekleşmesi yıllar süren bir hayali anlatıyor.Benim için özel, anlamı da bende saklı.
Mail attım site sahibine.Aldığım yanıt :

Merhaba...

Bu kadar paniklemenize gerek yok.Her şeyden önce bu dergi seçici davranan bir dergi.Deneme çok güzel olduğu için alındı.Art niyet olsaydı isim yayınlanmazdı her şeyden önce.Bana gönderilen mailler arasında bu denemede vardı.Beğendinm ve alıp yayınladım.Amacımız kendisine edebiyat dergilerinde yer bulamayan insanlara destek vermek.Eğer sizin göndermediğinizi bilseydim yayınlamazdım.Bundan dolayı sizden özür dilerim.Yazınızı kaldırıyorum hoşçakalın.,


Çok iyi niyetli olduğunu söyleyen bu arkadaşlar denemenin altına ne yazık ki isim belirtmeyi unutmuşlar.(kaldırılan deneme dışındaki iki yazı hala sayfada )Hatta arşiv bölümlerindeki diğer yazılara da isim eklemeyi unutmuşlar.Yazılara yorum yazdım yayınlanmadı.Mail gönderip sorunun çözülmesini istedim aldığı yanıt:

Canımı sıkmayın olurmu?Elinizden geleni ardınıza koymayın...Yazılarını sevsinler...

Yazma serüvenim ben arayışında başka bir şey değil.Her harf katibine dair ip ucu verir.Harfeler ben'in ip uçları aslında.Bize çok iyi niyetli ve basit gelen bir eylem bir başkası üzerinde olumsuluklara neden olabilir.Hakkımız olmayana el uzatmak hırsızlıktan farklı bir eylem değildir.
Canı çok sıkılmış olan iyi niyetli arkadaşımız hakkı olan sınırlar dahiline iyi niyet sergilese belki can sınkıntısını da giderir.
Bloglarda yazan arkadaşlar sitedeki yazıları gözden geçirmenizi önerirm.Kim bilir belki size de destek olmayı istemiştir bu KÜLTÜR dergisi.
(Yazılar kaldırılıdgından linki kaldırdım.)
Bu yazılar eminim size de tanıdık gelmiştir :).Ben isim göremedim siz de bakın varsa bana nerede olduğunu söyleyin lütfen.Hepinize sevgiler...
AYLAKADAM seni şimdi daha iyi anlıyorum :)

9 yorum:

Adsız dedi ki...

girdim okudum ve şok oldum. her yere baktım kimden alıntı yaptığını yazma gereği duymamış hırsız.
yorum yazdım ama asla yayınlamaz yormumu tabii.
arkadaşlar lütfen hiç olmazsa o siteye girip düşüncelerinizi yazın.
başka yapacak bişey bulamıyorum.

almina dedi ki...

ebr;
Yazlar kaldırılmış sanırım.Edebiyat empati kurma yetenğini geliştirir insanının onu daha medeni yapar.Ama özüne güzelliği işleyememiş olanlara ne edebiyat ne de kültür tesir edebilir...

deniz misal dedi ki...

yahu anlayamıyorum, emek de çalınır mı. kardeşim çok istiyosanız bi mail bırakıp yazarından izin ister, paşa paşa yayınlarsınız. bu nasıl bir iş? hem kafana göre yayınlayacaksın, hem izin almayacaksın, tüm bunlar yetmezmiş gibi bi de isim belirtme gereği bile duymayacaksın... neyse bir zahmet kaldırmışlar yazıyı. sen de üzülme arkadaşım. karşındakiler bakma kültür adı altında bişeyler yapıyorlar ama daha önemli olan kurallardan habersizler.

Adsız dedi ki...

burdan 2 kişiye çağrıda bulunuyorum birincisi size;lütfen kendinizi devaynasında görmeyin yazılarınızı çalan yok ikincisi;ebr isimli şahsa ortalığı velveleye verme yoksa çok kötü olur

almina dedi ki...

isimsiz;
Kendi kçüklüğünü bilenlerdenim ben.Küçüklüğümü ve acizliğimi bildiğim oranda O'nun büyüklüğünü algılayabilirim.Defalarca mail atıp sorunu cözmenizi rica ettim burad yazmadan önce.İsimsiz ve izinsiz alınan yazıları ben hırsızlığa benzetiyorum.Siz bunu nasıl anlamlandırırsınız bielmiyorum.Yazıalrı kaldırdığınız andan itibaren sayfanıza verieln link de kaldırıldı.Farkındaysanız sayfanızın adresini bile deşifre etmiyorumm şu anda.
O nedenle rahat olun.Dergi ile ilgili çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Adsız dedi ki...

küçüklüğünü bildiğini söyleyerek büyüklük devşirmek isteyen almina yazıların 5.sınıf edebiyat dergilerine bile giremez.

almina dedi ki...

isimsiz;
Yazarlık iddasında değilim ben.Blog internet günlüğüdür senin gibi edebiyat ve kültğr gibi iddalı bir başlık da kullanmıyorum.
Sizin derginiz 5.sınıf seviyesinden daha da mı altta ki yazıları yayınladınız.
Lütfen artık uzatmayın.Siz kendi sayfanızla ilgilenin.Ortada bir hata vardı düzeltildi.Konuşacak bir şey yok artık.

Adsız dedi ki...

kültür ve edebiyat da mı mafya babalarının tekelinde artık!!!

almina dedi ki...

ısımsız;Yanlış anlaşılma olmuş sanırım.İyilik yapılmak istenmiş hepsi bu