27 Ağustos 2007 Pazartesi

hüzün




Geldin işte yeniden, davetli değildin oysa sen bana.Geldin ve tahtına kuruldun; kalbimin tam ortasına.
Gelişlerin ödümü koparır benim bilirsin sen; yangınımın külleri canlanır, yağmayan yaz yağmuru damlaları gözlerimden akar.Aydınlık uzaklaşır, umudum indirir yelkenlerini gelişlerinde.
Ben benden uzaklaşırım varlığında, kaybolurum sadece acımdır benden olan tek şey yokluğumda.
Şimdi sen git dememi bekliyorsun ve zevkle tahtında bekliyorsun, biliyorum.Şaşıracaksın belki ama bugün ben sana git demeyeceğim.Gelişinde hesaba katmadığın birşey var senin bugün...
Bugün yaz yağmuru indi yeryüzüne, hatta belki benim gözlerimden inen de onun damlalarıydı.Sen bilir misin ne çok bekledik biz bu yağmuru.Hatta gelişinden umut kesenler bile olmuştu,Nnevv bak işte geldi yaz yağmuru buralara.Yağmur yeryüzünü pırıl pırıl yaptı, aktı gitti tozlar, çer çöp.
sokaklarda mis gibi toprak kokusu.Topraktır özümüz ya ondandır bugün gönül dünyamızın açması kapılarını ötelere.
GöNül dünyamız da bu gece en az yeryüzü kadar temiz olabilecek.Dedim ya sana git demeyeceğim bugün diye.Gecenin bereketi sarsacaktır tahtını.Çook önce de demiştim sana O geldiğinde sen gidenim olursun hep.Bu gece avuç içlerimi yer çekimi kuvvetinden kaldıracağım, ben de beraat dileyeceğim.Beraat;tüm hatalardan, günahlardan, kırgınlıklardan,acıdan ve gönül yangınından.
Güneş ışınlarını toplayıp, mesaisini ay'a devrettiğinde gökten gelen çağrıya cevap gitsin yeryüzünden.Bağışlanma dileyelim, huzur dileyelim, sağlık dileyelim, O'nu bilip sevmeyi dileyelim.
Yarına daha hafif uyanalım bir dahaki beraate kadar da hep O'nun hoşnut olduğu hal üzere olalım.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

bugün hüzünlü olmak için çok güzel ve de isabetli bir gün. çünkü beraat kandili. ne kadar hüzülü isek o kadar çok yalvarırız, isteriz.
ben de gariptir geceyi bekliyorum yalvarıp yakarmak için. ve inanıyorum ki bugünlere has olan bu sıkıntlardan sabaha beraat etmiş olacağız.

iDeA dedi ki...

Yağmur damlaları inerken yeryuzune sizin sozunuz geldi aklıma.Bugun gercektende isabetli oldu.Yaradan tam da beraat gecesinde yağdırddı rahmetini ve onun dualarımızı kabul edeceğinin gostergesiydi bu.Eğer gercekten isteyebilirsek gercekten sanslıyız.Allahın rahmeti hep uzerimizde olsun...

almina dedi ki...

ebru;
Anladım ki sıkıntıdan beraat mümkün değilmiş, biri gider biri gelir :).Ama ne önemi var , değil mi ki sıkıntıdır bizi yakınlaştıran içten istemeye.

almina dedi ki...

Murat;
Gerçek manada isteyebilenlerden olmak dileği ile.

Adsız dedi ki...

sevgili murat benim adımda murat bu böyle olmayacak bundan sonra senin adın murat kemal olsun..